Metalliteollisuus

Monipuoliset korjaus– ja kunnossapitopalvelut

Meillä Telatek Servicellä lähdetään liikkeelle asiakkaan tarpeista. Olipa kyseessä sitten pieni osa tai vaikka koko tehdaslaitos, me pidämme siitä huolta. Huolenpitomme kohteena olleet pienimmät kappaleet ovat olleet muutaman gramman painoisia ja suurin taas tuhansia tonneja painanut öljynporauslautta.
Olemme vuosien varrella ratkaisseet lukemattomia ongelmia, joissa moni muu on jo antanut periksi. Asiakkaan ongelma on siis meille mahdollisuus ja me haluamme onnistua.

Eroosio- ja korroosiopinnoitukset

Teräsrakenteiden korroosiopinnoitukset ovat tyypillisimmin alumiini- ja sinkkipinnoituksia. Tavanomaista pinnoituskohteille on, että ne sijaitsevat vaativissa ympäristöissä ja työtä tehdään erittäin vaikeissa olosuhteissa. Kokeneiden ammattilaisten ja pitkälle kehitettyjen menetelmien ansiosta Telatek on kuitenkin parhaimmillaan, kun työssä vaaditaan joustamista ja korkeaa ammattitaitoa.
Tyypillisiä pinnoitettavia teräsrakenteita ovat mm. sillat, offshore-kalustot ja tuulimyllyt. Käytämme kaariruiskutustekniikkaa.

PTA-hitsaus

PTA-hitsaus on osoitus Telatek Servicen jatkuvasta tuotannon parantamisesta.
Menetelmänä PTA-hitsaus eroaa perinteisestä hitsauksesta valokaarensa tehokkuuden ja kapeuden vuoksi. Samalla lämmöntuonti kappaleeseen on vähäisempää ja Hatzin vyöhykkeen muodostuminen minimoidaan. Tästä on etua esim. murskan akselien korjaushitsauksessa, jossa kulunut ja vaurioitunut pinta täytetään takaisin alkuperäisiin mittoihin.
PTA-hitsaus mahdollistaa myös esim. karbidien ja stelliittien tehokkaan hitsauksen esim. venttiilipintoihin.

Valkometallilaakerit

Valkometallilaakerit on valmistettu perinteisesti valamalla. Telatek Servicellä otettiin ennakkoluuloton asenne jo 25 vuotta sitten ja lähdettiin valmistamaan valkometallilaakerit pinnoittamalla. Suomen ainoana valkometallia ruiskuttavana yrityksenä olemme saavuttaneet esim. STUK:in/Loviisan ydinvoimalan hyväksynnän menetelmällemme.
Pinnoittamalla tehdyn valkometallin edut valamiseen verrattuna ovat huomattavat. Esim. valmistusaika on vain murto-osa valamalla tehdyn laakerin ajasta, jolloin seisokit ja tuotantotappiot saadaan minimoitua. Samalla pinnoite on kunnolla kiinni perusaineessa ja se voidaan todeta luotettavasti ultraäänimittauksella. Kaikki laakerimme tarkastetaankin ennen asiakkaalle luovutusta ja niistä laaditaan tarkastuspöytäkirja.

Olemme valmistaneet myös uusia laakereita alkaen teräsrungosta asti. Tämä mahdollistaa vaihto-osien teon etukäteen ja huoltoseisokki saadaan huomattavasti lyhemmäksi, kun uusi laakeri on kohteen vieressä valmiina vaihtoon. Vaihdon jälkeen vanha laakeri voidaan kunnostaa ilman kiirettä.

Ota yhteyttä

Heikki Soronen
+358503229805
etunimi.sukunimi@telatek.fi