Gruvindustrin

Krossar, kvarnar, transportörer och trattar

Vi erbjuder gruvindustrin tjänster inom mekaniskt underhåll, anläggningsinstallationer, hantering av installationsprojekt samt NDT-tjänster. Stommen i våra tjänster utgörs av maskinbearbetning på plats och i verkstad, reparations- och hårdsvetsning, anläggningsservice och -installationer samt mekaniskt underhåll under både drift och driftstopp.

Typiska uppdrag för gruvor är reparation av krossaxlar, bussningar och chassier. Stora stycken reparerar vi i vår verkstad i Brahestad.

Vi byter även infodring och gavlar i kvarnar, och vid behov utför vi installationer av hela kvarnar. Vi har även levererat en komplett kvarn samt kvarngavlar till kundernas kvarnar. Renovering av glidlager i kvarnar är också bekanta uppdrag för oss.

Genom att använda specialsvets- och sprutbeläggningar i samband med renoveringar kan vi avsevärt förbättra hållbarheten hos slitdelar. Längre livslängd ger längre serviceintervall och förbättrar processens användbarhet. Hårdsvetsning ger längre livslängd på objekt utsatta för hårt slitage, såsom trattar, olika typer av skopor och slitdelar i käftkrossar.

Våra kunniga och erfarna medarbetare utför kostnadseffektiva renoveringar av bland annat:

  • slitdelar i krossar (axlar, mantlar, transmission, stödkonor, lager, bussningar och chassier)
  • bergbrytnings- och lastutrustning (grävmaskinsdelar, skopor)
  • delar i borrutrustning (lagerhus, bommar)
  • processutrustning (pumphus och -chassier, autoklaver)
  • kvarndelar (gavlar, trummor, lager, infodring i matartrattar)

Exempel på mindre renoveringsarbeten: renovering av vitmetallager genom sprutning, pumpservice, byte av såll- och trommelpaneler, byte av slitplåtar, renovering av stålkonstruktioner och trummor i transportörer.

Kontakta oss

Heikki Kurki
Försäljningschef
+358 50 549 0218
fornamn.efternamn@telatek.fi