Taivalkosken konepaja saa uuden toimistorakennuksen

Telatekin Taivalkosken konepajalla juhlitaan marraskuun lopussa harjannostajaisia. Konepajalla otetaan käyttöön uusi toimistorakennus, ja samaan yhteyteen tulevat myös henkilöstön uudet taukotilat.

Uudet toimisto- ja taukotilat – kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Tarve Taivalkosken konepajan yhteyteen rakennetulle uudelle toimistorakennukselle oli ilmeinen, sillä aiemmin tontilla sijainneet tilat tulivat tiensä päähän. Alun perin kaivoksen käyttöön rakennetun kiinteistön olosuhteet eivät olleet enää asianmukaiset, sillä ne olivat osin käyttökelvottomat mm. kosteusvaurioiden ja höyryvuotojen vuoksi. Ne eivät tilaratkaisujensakaan puolesta soveltuneet nykypäivän vaatimuksiin, ja toimintaa jouduttiin siirtämään väliaikaisiin tiloihin.

Uusi rakennus on mitoitettu palvelemaan nykyaikaisia käyttötarpeita, ja se on yhteydessä konepajaan käytävän avulla. Uudistuksen avulla saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä toimistotilojen lisäksi sinne sijoitetaan myös henkilöstön uudet, tilavat ja viihtyisät taukotilat. Vanhoja toimistotiloja ei oteta enää uudelleen käyttöön, vaan toimintakelvoton kiinteistö tullaan purkamaan.

Harjannostajaisia juhlitaan yhdessä tilat rakennuttaneen Kiinteistö Oy Taivalkosken Hallien kanssa keskiviikkona 28. marraskuuta. Uusiin tiloihin tutustumisen ohella ohjelmassa on myös yhteisruokailu konepajan henkilöstön sekä kutsuvieraiden kesken.

 

Telatek Oy Taivalkosken konepaja on tunnettu hitsattujen vaativien rakenteiden valmistajana.  Yhtiön asiakkaat koostuvat pääasiassa marine-, offshore- ja kaivosteollisuuden laitteiden valmistajista. Tällä hetkellä Taivalkoskella valmistetaan mm. suurien ruoripotkurilaitteiden runkoja. Yhtiön palveluksessa on lähes 100 henkilöä ja liikevaihto on n. 13 M€. Yhtiö on toiminut Taivalkoskella vuodesta 1998 alkaen ja tätä ennen Taivalkosken konepaja tunnettiin junanvaunutehtaana, jonka Rautaruukki Oy perusti 1985.

Kiinteistö Oy Taivalkosken Hallit on kuntaenemmistöinen yhtiö, joka omistaa ja ylläpitää Telatek Oy:lle vuokrattuja toimitiloja Taivalkoskella.