Uudet toimintatavat yksi messusyksyn pääpuheenaiheista

Telatekin toimintaan pääsee tämän syksyn aikana tutustumaan peräti kolmella eri messupisteellä. Konepajatoiminnan sekä on-site -koneistuksen edelläkävijät osallistuvat Alihankinta-, Energia- ja Finnmateria-messuille.

Taivalkosken konepaja ja Telatek Service

Syksyn messukausi käynnistyy Telatekin osalta Tampereen Messukeskuksen Alihankintamessuilla syyskuun lopulla. Tuolloin keihäänkärkenä esiintyy Taivalkosken konepaja. Tampereen Energiamessuilla lokakuussa sekä Jyväskylässä marraskuussa järjestettävillä Finnmateria-messuilla pääosassa on Telatek Service ja sen oma konepaja- sekä kunnostustoiminta.

Taivalkosken konepajan vahvuuksia ovat raskaat konepajatuotteet, kuten valujen ja levyjen hitsaukset, sekä paksuista levyvahvuuksista johtuvat haastavammat hitsaukset. Konepajan viimeisimmän vuoden kenties suurin murros ei liity kuitenkaan varsinaisesti koneistamiseen. Vuonna 2017 yrityksessä käynnistettiin lean-projekti, ja uudet toimintatavat on saatu hiljalleen iskostettua toimivaksi osaksi ammattilaisten arkea. Uudenlaisten työtapojen ja -filosofioiden käyttöönotto on saanut aikaan tuotannon puolella merkittäviä läpimenoaikasäästöjä. Sen lisäksi työtilojen siisteys ja työn sujuvuus ovat parantuneet huomattavasti. Myös asiakkaat ovat panneet merkille sen, että tilat ovat viihtyisämpiä ja työt etenevät joustavammin.

Useammalla toimipaikalla toimiva Telatek Service on suomalaisen on-site-palvelujen edelläkävijä, mutta tarjoaa myös konepajapalveluita. Kokemus ja osaaminen kunnossapidon suunnittelun sekä ennakoivan kunnossapidon parissa ovat kasvattaneet yrityksestä alansa huipputekijän. Eri teollisuuden aloilla tehtävien asennus-, kunnossapito- ja laadunvarmistustöiden ohella Telatek Servicen erikoisalaa ovat termiset pinnoitukset sekä asiakkaan luona tapahtuvat on-site koneistukset ja ruiskutustekniikalla toteutettavat valkometallilaakereiden kunnostus ja valmistaminen.

Taivalkosken konepajan tavoin myös Telatek Servicen Raahen yksikössä läpikäytiin alkuvuodesta onnistunut lean-projekti, joka on tarkoitus ulottaa myös muihin toimipisteisiin. Muutoksen vaikutukset ovat olleet huomattavia, ja ne näkyvät jokapäiväisessä arjessa siinä määrin, että uudet käytännöt ovat tulleet jäädäkseen.

Raskaan konepajateollisuuden ja on-site-koneistuspalveluiden lisäksi koko työyhteisöön ulottunut positiivinen toimintatapamuutos onkin varmasti yksi puheenaiheista kaikilla Telatek-ryhmän messupisteillä.

Tule tapaamaan meitä:

Alihankintamessut 25-27.9.2018, Tampere

Energiamessut, 23-25.10.2018, Tampere

Finnmateria 21-22.11.2018, Jyväskylä