Stora svetsade och bearbetade anläggningar och konstruktioner

Verkstadstjänster

Telatek Works är en av de största svetsande verkstäderna i Finland och en ledande kontraktstillverkare av stommar till stora propelleranläggningar. Våra produktionslokaler är på 12 500 m2 och vi har 100 medarbetare. Vi är en ledande kontraktstillverkare av stommar till stora propelleranläggningar. Dessutom tillverkar vi krävande stålkonstruktioner för bl.a. offshore- och gruvindustrin. Alla våra svetsare är kvalificerade enligt standarden SFS-EN-ISO 9606-1. Våra produkter väger vanligtvis 40-120 ton. . Det sista arbetssteget är oftast bearbetning. För det har vi moderna tunga NC-styrda arborrmaskiner. Vår konkurrensförmågas grund är vår expertis inom formning och svetsning av tjocka stålskivor och bearbetning och ytbeläggning av massiva arbetsstycken.

Högkvalitativa svets- och skivarbeten

Vår verkstad är specialiserad på tillverkning av stora krävande svetsade stålkonstruktioner.
Våra svetsprocedurer baseras på metodkontroller, och alla våra svetsare är kvalificerade enligt standarden SFS-EN-ISO 9606-1.
Vår expertis är att forma tjocka stålskivor.
Vår verkstad lämpar sig utmärkt för hantering av stora stycken. Vi har en lyftkapacitet på 2X63 ton och 3X20 ton eller maximalt 126 ton.
Vi kan sköta hela produktionsprocessen från skivskärning till ytbehandling under samma tak.

Värmebehandling

Avspänningsglödgning efter svetsning sker i vår stora värmebehandlingsugn. Ugnen är 10,3 meter bredd, 8,5 meter djup och 5,5 meter hög.

Bearbetning

Vår största arborrmaskin Skoda HVC-3 kan bearbeta stycken på upp till 120 ton. Arborrens huvudmått är X 20 500 mm, Y 6 000 mm, V 8 000 mm.

Ytbehandling

Ytbehandlingen av produkter sker i vår måleri- och blästringsanläggning. Den har följande dimensioner: bredd 5 m, djup 16 m och höjd 5,7 m.

Maskiner och utrustningar
Telatek Works | Taivalkoski